Фото: Unsplash

У Нідерландах усемеро збільшилося число українців, які стали жертвами торгівлі людьми

Кількість українців, які стали жертвами торгівців людьми в Нідерландах, зросла в понад сім разів у порівнянні з показником до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомила національна доповідачка з питань торгівлі людьми Конні Рейкен, передає нідерландське видання NOS.

"Кількість українців, які стали жертвами торгівлі людьми, суттєво зросла, констатує національний доповідач у справах торгівлі людьми в Нідерландах. З 814 заяв про торгівлю людьми 51 стосувалася постраждалих українців, у 2021 році було заявлено лише про сімох українських жертв", — йдеться у повідомленні.

Доповідачка пояснила, що зростання числа постраждалих українців пов'язане з тим, що до Нідерландів прибуло більше українських біженців.

"Біженці загалом більш уразливі до практик експлуатації", — сказала Рейкен.

Посадовиця наголосила, що більшість повідомлень стосуються трудової експлуатації, особливо серед людей, які працюють через агенції тимчасової зайнятості.

"Біженці часто не знають ситуації в Нідерландах і не володіють мовою. Це робить їх уразливими до подібних практик", — сказала Рейкен. 

За її словами, жертв може бути значно більше. Вона також зазначила, що влада Нідерландів не має повної картини того, що відбувається. Зокрема, через те, що жертви не звертаються до правоохоронців, бо іноді до кінця не усвідомлюють, що відбувається, а іноді не знають, куди звертатися по допомогу.

Посадовиця також додала, що щороку жертвами експлуатації стають близько 5000 людей, але лише про декілька випадків повідомляють владі та профільним організаціям.

Нагадаємо, влітку на Київщині працівники поліції ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми. Організатор вивозив жінок до борделів в Ізраїлі. Щоденний заробіток злочинця становив понад 1,5 тисячі доларів. Також чоловік допомагав з оформленням документів для виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.10.2023 03:26