У Німеччині підпалили дитсадок для українських біженців

31 СЕРПНЯ 2022 09:33

У німецькому місті Лейпциг зловмисники намагалися підпалити дитячий садок, в якому піклуються про дітей біженців з України. Також кілька днів тому будинок для біженців атакували із застосуванням запальних пристроїв.

Про це інформує TrueUA із посиланням на Bild.

Палії імовірно розлили на вході в дитячий садок легкозаймисту рідину, наприклад спирт або бензин, і підпалили її. Однак вогонь не перекинувся на дитсадок. Подія завершилася незначними пошкодженнями дверей.

Напад стався, коли дитсадок вже закрився, тому діти й вихователі не постраждали.

У п'ятницю ввечері, 26 серпня, зловмисники також атакували будинок для біженців, який знаходиться в 700 метрах від постраждалого дитячого садка.

"Через просторову близькість ми не виключаємо, що між цими двома діями існує зв'язок. Зараз ми вивчаємо показання свідків, опитуємо місцевих жителів, шукаємо записи з камер і перевіряємо соціальні мережі", – заявили в поліції.

Нагадаємо, напередодні у маріупольському парку ім. Гурова стався перший справжній голодний бунт. Окупанти не видають містянам гуманітарну допомогу, і єдиною можливістю прогодуватись для багатьох залишаються продукти Червоного Хреста.

Світ, 31.08.2022 09:33