Фото: Agrarheute

У Німеччині проходить масовий страйк фермерів: чого вимагають протестувальники (відео)

У понеділок, 15 січня, у Берліні знову розпочалася масштабна акція протесту. Фермери з усієї Німеччини з'їжджаються до столиці. Аграрії вимагають, щоб уряд відмовився від наміру скасувати субсидії на сільськогосподарське дизельне пальне.

Про це повідомляє Spiegel.

Відомо, що учасники акції протесту почали з’їжджатися з усієї країни ще ввечері 14 січня. Так, численні трактори були на шляху до центру також вночі та вранці у понеділок. Всього у Берлін має прибути близько 5000 тракторів чи іншої сільськогосподарської техніки та 10 тисяч осіб.

На техніці висять плакати проти скасування субсидій та з ширшими скаргами на владу. Зазначається, що на протесті планує виступити міністрів фінансів Німеччини Крістіан Лінднер від "Вільних демократів".

Страйк у Берліні: чому аграрії протестують

Варто зазначити, що тисячі фермерів також протестували протягом п’ятниці, 12 січня. Причинами протестів стали плани уряду скасували податкові пільги на дизель для сільгосптехніки. На цьому етапі в уряді вже заявляють про поступове скасування пільги на дизель та готові відмовитися від спершу запланованого скасування податкових винятків для сільськогосподарської техніки. Фермери вимагають залишити всі наявні у них привілеї.

Нагадаємо, 15 січня в Україні румунські фермери поновили блокування руху вантажних автомобілів на напрямку пункту пропуску "Сірет". Також страйки відновились на відтинку "Вікову-де-Сус", що навпроти українського пункту — "Красноїльськ".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 18:25