Скріншот з відео

У Норвегії громадянин Білорусі кинув два коктейлі Молотова в королівський палац: подробиці

Громадянин Білорусі 9 липня був заарештований поліцією після того, як він кинув у норвезький королівський палац дві саморобні запальні бомби. Місцева поліція оперативно затримала 50-річного зловмисника.

Про це повідомляє NRK.

За словами начальника зв'язку замку Гурі Варпе, один із членів королівської родини перебував у будівлі, коли було кинуто запальні бомби. Керівник операції на місці події Андерс Реннінг розповів, що під час арешту у чоловіка було при собі кілька пляшок із рідиною.

"Тепер їх розслідує загін поліції з розмінування", — сказав він.

За словами голови кримінальної служби Оле Магнуса Даніельсена, зловмисником є громадянин Білорусі, який розшукується в Нідерландах.
У понеділок увечері о 19:55 поліція повідомила, що розслідування у замку та його околицях завершено.

За даними джерела, до поліції звернувся випадковий перехожий. Чоловік, якого зараз заарештували, розповів йому, що має бомбу. Після цього він кинув два коктейлі Молотова до дверей у задній частині замку.

"Поліція була поблизу, тому коли він кинув другу запальну бомбу, ми змогли негайно його заарештувати", — каже керівник операції Реннінг.

За даними поліції, на зовнішніх стінах за замком спалахнуло полум'я, але вогонь був швидко згашений. Його допитують, щоб з'ясувати мотив, передісторію події й чи він діяв сам.

Нагадаємо, 29 червня Рада Європейського союзу ухвалила низку санкцій проти Білорусі. Такі обмеження вже діють проти країни-агресорки Росії через війну проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.07.2024 22:15