Військовий парад у Мінську. Джерело: росЗМІ

У Білорусі вперше показали "шахеди": в Мінську відбувається військовий парад до дня незалежності (відео)

У середу, 3 липня, Білорусь відзначає День республіки, який святкують у день звільнення від німецьких військ 1944 року. Під час військового параду в Мінську вперше презентували "шахеди" — ударні дрони "Герань-2", які є аналогами іранських БпЛА.

Кадри з військового параду продемонстрували російські та білоруські пропагандистські ресурси.

"Уперше у святковому заході в Мінську беруть участь оперативно-тактичні комплекси "Іскандер-М", ракетна система "Полонез", зенітно-ракетні комплекси великої та середньої дальності "Тріумф" і 10 легендарних танків Т-34", — йдеться в повідомленнях.

Там також додали, що, крім Білорусі, в параді беруть участь ще сім країн: Росія, Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Таджикистан, Узбекистан і Китай.

На честь "пам'яті про вітчизняну війну" білоруси одягнули дітей у військову форму та змусили імітувати воєнний парад з винесенням прапорів.

Подібні заходи є "нормою" для Росії, де активно діє "юнармія". У Білорусі ж такі організації з’явилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Створюють їх, згідно з указом Олександра Лукашенка "Про розвиток військово-патріотичних клубів" від травня 2022 року. Помітно, що диктаторський режим Лукашенка активно наслідує "російські традиції" та масштабує їх.

Нагадаємо, вчора Лукашенко заявив, що військово-повітряні сили та протиповітряна оборона Білорусі та Росії приведені у "високу боєготовність". Це пояснюють начебто "активізацією" Збройних сил України на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 11:59