Олександр Лукашенко. Джерело: прес-служба президента Білорусі

Лукашенко побачив "активізацію" ЗСУ на кордоні та пригрозив "високою боєготовністю" білоруських військ

Військово-повітряні сили та протиповітряна оборона Білорусі та Росії приведені у "високу боєготовність". Це пояснюють начебто "активізацією" Збройних сил України на кордоні.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в коментарі російським пропагандистам. Він наголосив, що на позиції виведені ракетні комплекси "Полонез" та "Іскандер".

При цьому білоруський диктатор додав, що "ми в жодному разі не повинні допустити жодної ескалації та жодного загострення".

"Я хочу, щоб українське керівництво це почуло. Концентрація збройних сил, нехай навіть нічого не значущих, дуже небезпечна під час бойових дій. Ми проаналізували ситуацію. Прекрасно розуміємо, що жодного загострення нам не потрібно. Ми завжди про це говорили. Українці розуміють, що ми відповімо", — сказав Лукашенко.

Водночас він заявив, що у разі загрози з боку України "відповідь буде жорсткою та рішучою".

"Я би попросив українців не бешкетувати та не бавитися з вогнем. Це дуже небезпечно", — підсумував Олександр Лукашенко.

Декілька днів тому заступник командувача силами спецоперацій з ідеологічної роботи білоруських збройних сил Вадим Лукашевич заявляв, що начебто Україна стягує війська до її кордону. При цьому навіть побачили спробу Києва "втягнути їхню країну у війну".

Нагадаємо, що 28 червня в Білорусі оголосили про заходи щодо подальшого зміцнення кордону з Україною. Це відбулося після інциденту з начебто українським дроном. Зокрема, в Гомельській області білоруські прикордонники збили квадрокоптер, який нібито рухався з території України вглиб Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 21:20