Фото ілюстративне зі соцмереж

У Білорусі заявили, що Україна стягує війська до кордону та готує ескалацію конфлікту

У Міністерстві оборони Білорусі раптом озвучили заяву, що начебто Україна стягує війська до її кордону. При цьому навіть побачили спробу Києва "втягнути їхню країну у війну".

Про це заявив заступник командувача силами спецоперацій з ідеологічної роботи білоруських збройних сил Вадим Лукашевич.

За його словами, Україна стягує до кордону війська, озброєння та військову техніку. Нібито на Житомирщині "розміщено американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важку далекобійну артилерію та іншу техніку".

Ситуацію на білорусько-українському кордоні Лукашевич називає такою, що "характеризується наростанням напруги".

"Коаліцією західних країн розв'язаний гарячий конфлікт поблизу нашої території. З їхнього боку робляться спроби залучити нашу країну до війни. За цих складних умов наша країна робить все, щоби зберегти мир на білоруській землі", — висловився він.

Раніше Прикордонний комітет Білорусі оголошував про заходи щодо подальшого зміцнення кордону з Україною. Це відбулося після інциденту з начебто українським дроном. Тоді в Гомельській області білоруські прикордонники збили квадрокоптер, який нібито рухався з території України вглиб Білорусі.

Нагадаємо, що 27 червня Польща та країни Балтії надіслали лист до Європейського Союзу, в якому пропонують побудувати потужну лінію оборони на кордоні з Російською Федерацією та Білоруссю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.06.2024 14:33