Фото ілюстративне зі соцмереж

Білорусь посилила охорону кордону: бояться українських дронів

У Білорусі оголосили про заходи щодо подальшого зміцнення кордону з Україною. Це відбулося після інциденту з начебто українським дроном.

Про це повідомила прес-служба Прикордонного комітету Білорусі.

"Уздовж кордону регулярно відзначаються розвідувальні польоти українських безпілотних літальних апаратів. Спроби зальоту безпілотників на нашу територію припиняються з використанням штатного озброєння та технічних засобів радіоелектронної боротьби", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, днями в Гомельській області білоруські прикордонники збили квадрокоптер, який нібито рухався з території України вглиб Білорусі.

"Безпілотний літальний апарат примусили до посадки за 150 метрів від державного кордону. На флеш-карті БпЛА виявлено відеофайли, аналіз яких свідчить, що літальний апарат здійснював розвідку промислових об'єктів, які розташовані на прикордонній території, а також прикордонної інфраструктури", — додали в Білорусі.

Водночас у Білорусі заявили, що в Гомельській області буцімто виявили схованку з "компонентами для виготовлення саморобних вибухових пристроїв".

У відповідь керівник Центру протидій дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко заявив, що прикордонникам Білорусі варто було би спочатку подивитися, чи не виходять із їхньої території російські диверсійно-розвідувальні групи, а потім говорити про прикордоння України.

"Зрозуміло, що від Путіна надійшло завдання нагнітати в прикордонні. Але удавати, що нічого не знають про диверсійно-розвідувальні групи з російської армії — це смішно", — сказав він.

Нагадаємо, що Європейський Союз узгодив новий пакет санкцій проти Білорусі. Йдеться про санкційні обмеження, які пов'язані з підтримкою Мінськом Москви у її війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.06.2024 14:55