Фото: Pixabay

Євросоюз готує нові санкції проти Білорусі

Європейський Союз узгодив новий пакет санкцій проти Білорусі. Йдеться про санкційні обмеження, які пов'язані з підтримкою Мінськом Москви у її війні проти України.

Про це повідомила прес-служба Головування Бельгії в Раді ЄС.

Зазначається, що комітет постійних представників ЄС дійшов до принципової згоди стосовно нового пакету санкцій проти Білорусі. Ці санкції є відповіддю ЄС на підтримку Білоруссю російської агресії проти України.

"Цей пакет посилить наші зусилля у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи боротьбу зі спробами обходу санкцій", — йдеться у повідомленні.

Раніше, а саме 24 червня, Рада Європейського Союзу схвалила 14-й пакет санкційних обмежень проти Росії. Ці обмеження стосуються російського зрідженого природного газу та направлені на запобігання обходу Москвою санкційних обмежень за допомогою третіх країн.

Відомо, що цей пакет санкцій зачіпає сфери енергетики, фінансів та торгівлі країни-агресора. Зокрема, до санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, які підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Нагадаємо, 25 червня державна компанія Фінляндії з постачання газу Gasum відмовляється від закупівель скрапленого природного газу з Російської Федерації. Це стало наслідком запровадження 14 пакету санкцій Європейським Союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 01:27