Фото: Павло Муравейко. Джерело – "Ваяр"

У Білорусі розповіли, коли застосують ядерну зброю

Білорусь може застосувати ядерну зброю, якщо країні загрожуватиме втрата суверенітету і незалежності. Військові сусідньої держави навчилися поводитися зі зброєю масового ураження.

Таку заяву 30 червня в ефірі телеканалу ОНТ зробив начальник генштабу Білорусі Павло Муравейко, пише державне агентство "Белта".

"Один з останніх аргументів і тез, які виступають як стримувальний фактор, — це повернення на територію нашої країни нестратегічної ядерної зброї. Ми навчилися поводитися з цією зброєю. Ми вміємо впевнено її застосовувати. Ми здатні це робити. І можете не сумніватися: ми це зробимо, якщо суверенітету і незалежності нашої країни буде створено загрозу", — сказав він.

За словами Муравейка, за кілька днів Білорусь стане повноправним членом Шанхайської організації співробітництва, і Польща нібито хоче цьому завадити.

Муравейко також звинуватив Варшаву в тому, що країна нібито ініціювала кризу на білорусько-польському кордоні, через який з боку Білорусі до Польщі переправляються нелегальні мігранти.

Раніше російський диктатор Володимир Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї. Зокрема, він прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї. Причина такого кроку — дедалі більша загрозою з боку Росії та Китаю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.07.2024 09:32