У Норвегії відбувся фінал чемпіонату зі «смертельних» стрибків у воду

12 ВЕРЕСНЯ 2018 15:36

У Норвегії відбувся фінал щорічного традиційного чемпіонату зі «смертельних» стрибків у воду, відомого як World Championship of Death Diving.

Завдання учасників цих змагань полягає в тому, щоб пірнути з 10-метрової вишки з розпростертими руками і ногами і затриматися в повітрі якомога довше. При цьому зіткнення спортсмена з водою обов'язково повинно виглядати болісно.

Вважається, що цей незвичайний вид спорту був винайдений в Осло ще в 1960-х роках. Цього разу в чемпіонаті взяли участь понад 130 професійних нирців і плавців, однак до фіналу пройшли лише 8 осіб. Саме їх стрибки увійшли в видовищний відеоролик, опублікований на Youtube-каналі FatstoneTV.

Оцінюючи виступи екстремалів, журі звертають увагу не тільки на висоту бризок і техніку стрибків, але і на швидкість падіння, оригінальність, а також передбачувану силу удару об воду.

Варто відзначити, що, незважаючи на всю безглуздість поз, які спортсмени беруть під час зависання в повітрі, вони все ж піклуються про свою безпеку. На кадрах відео видно, що кожен з нирців групується або виставляє лікті перед обличчям, перш ніж зіткнутися з поверхнею води.

Спорт, 12.09.2018 15:36