Фото: Генштаб ЗСУ

У Пентагоні оцінили шанси України у війні проти РФ

В України з'являться хороші шанси на відбиття наступу Російської Федерації лише у випадку надання Сполученими Штатами додаткової допомоги Києву.

Таку заяву зробила помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Валландер, пише кореспондент "Голосу Америки" Джефф Селдін у соцмережі X.

Представниця Пентагона оцінила шанси України у війні як "дуже хороші", але при умові продовження допомоги від США.

"У них (України, — ред.) є тверді плани, у них є твердий підхід", — наголосила Валландер, відзначивши хоробрість українських воїнів.

Як відомо, Конгрес США з минулої осені не може дійти згоди щодо прохання президента Джо Байдена виділити нові кошти на фінансування допомоги Україні. Цього року Сенат США схвалив законопроект, який передбачає виділення близько 60 мільярдів доларів на фінансування допомоги Україні. Документ передали до Палати представників, але там його досі не винесли на розгляд.

Нагадаємо, 9 квітня міністр оборони США Ллойд Остін заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 20:59