У Південному Судані скоєно напад на миротворців ООН

16 ВЕРЕСНЯ 2018 00:49

В Південному Судані було скоєно напад на миротворців ООН - поранений військовослужбовець з Непалу. Трагедія сталася в районі міста Їй в штаті Центральна Екваторія. Повідомляється, що автоколона ООН була обстріляна представниками Народної армії звільнення Судану.

«Цілеспрямований напад на миротворців, які перебувають тут для того, щоб допомогти жителям Південного Судану, абсолютно неприйнятно. Влада повинна знайти і покарати злочинця», - заявив Спеціальний представник Генерального секретаря ООН у Південному Судані Девід Ширер.

За його словами, такі інциденти свідчать про те, що в армії Південного Судану немає належного контролю, а це призводить до того, що військовослужбовці здійснюють серйозні порушення прав людини.

Нагадаємо, що Південний Судан охоплений конфліктом, який виник незабаром після отримання країною незалежності від Судану в липні 2011 року. Сотні тисяч людей залишили свої будинки, рятуючись від насильства. У серпні 2015 року президент і лідер опозиції підписали угоду про мир, проте в країні тривають збройні дії.

Світ, 16.09.2018 00:49