Пожежа в Познані. Джерело: польські соцмережі

У Польщі стався вибух і пожежа в житловому будинку: є поранені та зниклі безвісти (фото, відео)

Приблизно опівночі в польському місті Познань стався вибух в багатоквартирному будинку. Після цього спалахнула сильна пожежа. Серед постраждалих – і рятувальники, які прибули на допомогу.

Про це повідомив RMF24. Журналісти зазначили, що пожежа сталася в будинку неподалік від центру міста. Спочатку стало відомо про загоряння в підвалі. Рятувальники прибули на місце події та розпочали огляд території. У цей момент пролунав несподіваний для всіх вибух.

Після вибухів вогонь швидко поширився на всі поверхи, а також охопив дах сусідньої будівлі. За неофіційною інформацією, в підвалі вибухнув газовий балон, але пожежники цю інформацію не підтверджують. Сила вибуху виявилася настільки великою, що збила з ніг пожежників, які першими зайшли туди, щоби загасити пожежу.

"У нас є 11 поранених пожежників, ще двох ми шукаємо, до кінця не знаємо їхню долю", — сказав представник пожежної служби Юзеф Галіца.

Крім 11 пожежників постраждали також мешканка будинку та двоє перехожих. Більше десятка пожежних бригад боролися з пожежею. На місце події також прибула поліція та військова охорона. З охопленого вогнем будинку евакуювали 20 мешканців. Ще 100 осіб — зі сусідніх будинків.

Представники будівельної інспекції повідомили, що будівля, де сталася пожежа, потребує стабілізації. У ній обвалилися всі перекриття. Як тільки будівлю укріплять, рятувальники зможуть зайти всередину, щоби знайти своїх зниклих колег.

Нагадаємо, що 7 серпня на летовищі у польській Сілезії з невідомих причин ущент згорів ангар. У ньому стояли легкі літаки та планери — загалом сім апаратів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 13:16