Наслідки пожежі в Польщі. Джерело: авіаклуб у Свебодзіце

У Польщі вщент згорів ангар із літаками: у скільки оцінюють збитки

У середу, 7 серпня, на летовищі у польській Сілезії з невідомих причин ущент згорів ангар. У ньому стояли легкі літаки та планери — загалом сім апаратів.

Про це повідомило видання RMF24. Журналісти зазначили, що інцидент стався на муніципальному летовищі міста Свебодзіце у Нижньосілезькому воєводстві.

Медійники уточнили, що близько третьої години ночі спалахнув один із двох ангарів, у якому зберігалися три легкомоторних літаки, три планери та мотопланер.

Ангар і апарати у ньому згоріли вщент, збитки від пожежі оцінюють в один мільйон злотих (понад чверть мільйона американських доларів).

На місці проводять експертизу у спробах з’ясувати, що спричинило займання.

Директор аеропорту сказав, що наразі рано говорити про будь-які припущення. Він також заявив, що планує кампанію збору коштів для місцевого авіаклубу, який втратив апарати.

Нагадаємо, що 1 серпня в Польщі сталася дорожньо-транспортна пригода за участі громадян України. Внаслідок зіткнення на місці події загинув водій мікроавтобуса з українським громадянством. Усіх сімох пасажирів, які перебували в мікроавтобусі, тоді доставили до лікарні. Стан двох постраждалих оцінювали як важкий — 83-річної жінки та 62-річного чоловіка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.08.2024 17:45