Фото: Микола Олещук

У Повітряних силах розповіли, чи будуть використовувати Patriot проти ракет С-300

Системи протиповітряної оборони Patriot, які Україна отримала на озброєння, насамперед націлені на ураження балістичних ракет. Використовувати їх проти ракет С-300 зазвичай не є раціональним рішенням.

Про це в ефірі радіо "Донбас.Реалії" сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, Patriot будуть використовувати для прикриття стратегічних об’єктів у державі, об’єктів критичної інфраструктури, атомних електростанцій та підстанцій, куди противник уже бив. 

"Треба дати чіткий сигнал нашим європейським партнерам, що тут безпека не лише України, а і Європи. Тому що підстанції уже не раз були атаковані. Якщо вони перестануть функціонувати, то є серйозна загроза для самих енергоблоків", — сказав Ігнат.

Він переконаний, що комплекси Patriot потрібно використовувати раціонально.

"Якщо буде необхідність, буде серйозна загроза і буде можливість, безумовно буде прийнято рішення про збиття і 300-х ракет. Але, зрештою, це не є раціональне рішення на сьогодні".

Речник командування Повітряних сил зауважив, що ракети С-300 краще знищувати на землі, звідки їх запускають.

"Зона ураження С-300 — до 150 км по балістичній траєкторії, це максимальна величина. Вони будуть дуже неточно бити з такої відстані. Тому від 50 до 100 км, звідки ведеться бойова робота 300-ками, думаю, їх можна діставати іншими засобами. І це буде значно ефективніше, ніж застосування саме Patriot", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Ігнат заявляв, що зенітно-ракетні комплекси Patriot значно посилили протиповітряну оборону нашої держави. Вони не дозволять наближатись російським літакам до кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2023 15:18