Фото: armyinform

У путінській армії стрімко зростає кількість дезертирів, — британська розвідка

Російські військові стали дедалі частіше самовільно покидати своє місце служби. Про це свідчать судові дані РФ, де відомо вже про 1 053 справи про дезертирство.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Так, із січня по травень 2023 року російські військові суди розглянули 1 053 справи про самовільну "відпустку" військовослужбовців. Цей показник за п'ять місяців 2023 року більший, ніж за весь 2022 рік.

Зазначається, що російські військові намагалися підтримувати дисципліну у своїх лавах протягом усього вторгнення, проблеми погіршилися після примусової мобілізації резервістів з жовтня 2022 року. Дані суду свідчать про те, що більшість тих, кого визнали винними в самовільній волі, тепер покарані умовними термінами, тобто їх можуть передислокувати на війну в Україну

"Зусилля Росії, спрямовані на покращення дисципліни, зосереджені на покаранні порушників та підтриманні патріотичного запалу, а не на усуненні основних причин розчарування солдатів", — підсумувала розвідка.

Британська розвідка 24 травня
Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області.

Водночас керівництво Російської Федерації вирішило відмовитися від нової хвилі мобілізації, замінивши її вербуванням більш ніж 400 тисяч добровольців на війну в Україні. Кремль боїться спричинити народне невдоволення всередині країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 10:45