Стара Рига. Фото ілюстративне. Джерело: LETA

У Ризі п’яні британські туристи зірвали прапор України та викинули його через паркан

У неділю, 2 червня, після опівночі працівники центру відеоспостереження Ризької муніципальної поліції помітили на відеокамерах у Старій Ризі двох чоловіків, один із яких ніс у руках український прапор. Через деякий час цей прапор викинули через паркан.

Про це повідомили латвійська агенція LETA, з посиланням на джерела в поліції. За інформацією журналістів, обидва чоловіки одразу залишили місце події.

"Інформацію передали екіпажу муніципальної поліції, який уночі патрулював околиці Старої Риги. За декілька хвилин поліцейські зустріли підозрілих осіб біля Ризького замку. Вони підходили під опис зловмисників", — йдеться в повідомленні.

Під час перевірки даних з'ясувалося, що чоловіки є громадянами Великої Британії, вони раніше вживали алкогольні напої у Старій Ризі.

Спочатку чоловіки стверджували, що начебто знайшли прапор на землі на вулиці. Їм пояснили суть можливого порушення та відповідальність за нього, після чого обидвох доставили до місця, де вони викинули прапор.

Працівники муніципальної поліції оглянули найближчу околицю та з'ясували, що прапор зламано з фасаду будівлі на бульварі Аспазіяс. Обидвох британців затримано та пізніше передано працівникам Державної поліції для подальшого проведення процесуальних дій.

Нагадаємо, що декілька днів тому на Тернопільщині затримали чоловіка, якого підозрюють у пошкодженні могил військовослужбовців. Інцидент трапився у селищі Гусятин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.06.2024 14:52