Фото: ua.depositphotos.com

У Росії арештували командира, який захоплював Авдіївку на Донеччині: в ISW назвали причину

Російське військове керівництво та уряд продовжують скорочувати клас напівнезалежних російських військових новаторів, фахівців та нерегулярних командирів для досягнення цілей централізації сил, підтримки темпу наступу в Донецькій області та компенсації нестачі особового складу. На тлі цих процесів у Росії арештували командира штурмового загону 110-ї мотострілецької бригади Володимира Новікова з позивним "Бєлий", який воював в Україні.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Російська актриса Яна Попловська, численні російські міліціонери (включаючи прихильників заарештованого колишнього російського офіцера Ігоря Гіркіна) і російське неонаціоналістичне видання "Царгород" ще 13 вересня повідомили, що російська влада заарештувала командира штурмового війська першого армійського корпусу "Донецької народної республіки" Володимира Новікова, також відомого під псевдонімом "Бєлий". Попловська опублікувала звернення з проханням до міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова повернути Новікова на передову, зазначивши, що він зіграв ключову роль у захопленні Росією Авдіївки та Красногорівки, має три державні ордени мужності та отримав безліч листів від своїх підлеглих з вимогою його звільнення. 

Попловська та російський мілблогер, який стверджує, що працював разом з Новіковим, заявили, що він був заарештований після того, як спробував завадити чеченцям продавати наркотики його військовослужбовцям. Попловська заявила, що чеченці через помсту подали хибну скаргу на Новікова, а пов'язаний з Новіковим мілітаристський блогер натякнув, що російське військове командування могло не схвалити зусилля Новікова з навчання російських військовослужбовців і засуджених "Шторм-Z" військове командування прагне просувати свої власні кар'єрні амбіції.

Мілітаристський блогер додав, що він і Новіков незалежно один від одного розробили систему боротьби з безпілотниками під назвою "захоплення малого неба" з метою навчання російських фахівців боротьби з безпілотниками, і що ця ініціатива суперечить протоколу штабу. Російські офіційні особи публічно не визнали арешт Новікова, а Бєлоусов досі не відреагував на жодне звернення.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Кремль не повністю придушив локальні протести, організовані дружинами мобілізованих російських військовослужбовців з моменту оголошення часткової мобілізації 21 вересня 2022 року. Через це російська влада побоюється оголошувати новий раунд мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 11:59