Фото: росЗМІ

Путін боїться оголошувати нову хвилю мобілізації в Росії, — аналітики ISW

Кремль не повністю придушив локальні протести, організовані дружинами мобілізованих російських військовослужбовців з моменту оголошення часткової мобілізації 21 вересня 2022 року. Через це російська влада побоюється оголошувати новий раунд мобілізації.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Джерела російської опозиції повідомили 21 вересня, що група дружин мобілізованих російських солдатів влаштувала акцію протесту перед будівлею міністерства оборони Росії на другу річницю оголошення часткової мобілізації та зажадала поговорити з міністром оборони Росії Андрієм Бєлоусовим. Російське опозиційне видання Mobilization News повідомило, що група провокаторів зірвала акцію протесту, ображаючи й намагаючись розігнати жінок, і що Бєлоусов не зустрічався з протестувальниками. 

Джерело заявило, що міноборони Росії могло відправити провокаторів для розгону акції протесту. ISW оцінив, що російська влада не хоче проводити ще один раунд часткової мобілізації або загальної мобілізації через страх президента Росії Володимира Путіна перед суспільною реакцією на примусовий набір людей у запас.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal оприлюднило інформацію, що міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало б компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Своєю чергою аналітики ISW заявили, що оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін побоюється, що мобілізація в Росії є прямою загрозою стабільності його режиму, вона залишається малоймовірною у короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2024 07:28