Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Війна на виснаження: російські силовики просять Путіна оголосити нову хвилю мобілізації, — The Wall Street Journal

Міністерство оборони Росії тисне на очільника Кремля Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації для війни на виснаження проти України. Це мало би компенсувати великі втрати окупантів на полі бою.

Таку інформацію оприлюднило видання The Wall Street Journal, яке посилається на власні джерела.

У статті, зокрема, йдеться про те, що за декілька місяців до своєї "інавгурації" Путін зустрічався з представниками міноборони, які наполягали на проведенні нової хвилі мобілізації для того, щоби залучити додаткові війська та компенсувати втрати російської армії на полі бою в Україні.

На зустрічі з Путіним на початку цього року чиновники відомства начебто заявили, що він повинен використати свою інавгурацію та "політичну підтримку, яка зростає", для обґрунтування необхідності мобілізації. Але російський лідер відкинув цю пропозицію, оскільки добре пам'ятав про невдоволення серед росіян, яке спричинило оголошення мобілізації у вересні 2022 року.

Неназваний співрозмовник журналістів поінформував: Путін заявив, що хоче використовувати у війні проти України тільки тих, хто добровільно підписує військові контракти. Крім цього медійники стверджують, що минув понад місяць з моменту наступу ЗСУ на Курську область, "а Москва все ще не організувала великого контрнаступу, аби відтіснити українські війська".

Проте, за словами джерела видання, "все більше людей кажуть про неминучість мобілізації". У Росії також побоюються, що мобілізація порушить крихкий баланс у сприйнятті війни суспільством.

"Прив’язка більшої кількості росіян до результату війни в Україні може мати небезпечні політичні наслідки для Путіна", — зробили висновок аналітики The Wall Street Journal.

Нагадаємо, ще в лютому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявляв, що в Російській Федерації не припинялися мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2024 13:56