Фото: ілюстративне. Джерело: російські ЗМІ

У Росії можуть оголосити нову мобілізацію до кінця року, — ЗМІ

Наступ Збройних сил України в Курській області виявив нестачу в Росії оборонних резервів. При цьому підвищення виплат контрактникам поки що мало допомагає армії в кадровому питанні.

Таку інформацію оприлюднило видання Bloomberg. Журналісти зазначили, що через нестачу військовослужбовців російська влада може оголосити нову мобілізацію до кінця цього року.

На думку аналітиків, після прориву ЗСУ в Курській області став очевидним дефіцит оборонних резервів, що підвищує ризик нової хвилі мобілізації.

Збройні сили Росії не встигають заповнювати втрати на передовій, що сягнули максимуму з початку повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року. Це медійникам на правах анонімності підтвердили троє людей, близьких до Кремля та міноборони Росії.

Вони додали, що, попри виплати для контрактників, які значно зросли, російські регіони не виконують в середньому понад третину квот для армії. Нестача особового складу, що бере участь у війні проти України, спонукає російську владу підвищувати виплати військовим, щоб уникнути повторення мобілізації, але досі є мало ознак ефективності цих заходів.

Така ситуація може призвести до того, що російська влада буде змушена знову провести мобілізацію, вважають співрозмовники агенції. За словами одного з них, Кремль може подати її як "ротацію", необхідну для відпочинку залучених на фронті військових.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповідав, що в Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 08:15