Фото: ілюстративне. Джерело: російські ЗМІ

Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через нестачу солдатів під Курськом, — Bloomberg

Нестача солдатів для війни проти України, яка посилюється, спонукає Москву підвищувати бонуси за набір до армії, щоб уникнути повторення непопулярної мобілізації. Водночас наразі існує мало доказів того, що це працює.

Як повідомляє видання Bloomberg, посилаючись на власні джерела, окупаційна російська армія не отримує достатньої кількості новобранців, щоб впоратися із втратами на передовій, які досягли максимуму з початку повномасштабної російсько-української війни.

Зазначається, що наразі російські регіональні чиновники не виконують понад третину своїх квот за набором людей до лав армії. Така ситуація може змусити Кремль розглянути нову хвилю мобілізації. Водночас російські чиновники називають це ротацією для військ, які перебувають на фронті, а призов може бути оголошено вже наприкінці цього року. 

Так, військова операція України в Курській області Росії, яка не зустріла жодного опору, акцентувала на проблемах, які має Кремль. За словами головнокомандувача Збройних сил України, Олександра Сирського, наразі українські війська контролюють 1000 квадратних кілометрів російської території. При цьому наступальні операції України продовжуються.

Москва має сотні тисяч солдатів, які воюють у східній та південній частині України. Саме там РФ стикається зі зростальними втратами, адже бої здебільшого зайшли у безвихідь. Зокрема, нездатність російських військ зупинити український наступ та відновити контроль над своїм кордоном виявила нестачу оборонних резервів. Така ситуація спонукає Кремль різко підвищити виплати федеральній та регіональній владі, щоб вони переконали більше громадян вступити до лав російської армії.

"Масштаб військових втрат РФ і недостатній рівень ротації дедалі більше ускладнюють підтримку поточної стратегії повільного поступу в Україні. Більше не йде жодних розмов про захоплення Києва та інших міст, оскільки Росія не має достатньої кількості людей", — наголошує Bloomberg. 

Водночас російський економіст Bloomberg Алекс Ісаков зазначив, що російському диктатору Володимиру Путіну необхідно близько 500 000 людей протягом наступних 12 місяців, щоб компенсувати виснаження та ротацію своїх військ, розгорнутих в Україні.

"Поточна російська стратегія вербування, яка ґрунтується на виплаті добровольцям зарплатні вищу за ринкову, буде недостатньою для досягнення цього. Натомість Москва, швидше за все, перемикне свою увагу на призовників", — наголосив Ісаков.

Нагадаємо, раніше видання The Telegraph повідомляло, що влада Великої Британії відмовила Україні в застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області. Попри повторні прохання президента Володимира Зеленського зняти обмеження, позиція британського уряду залишається незмінною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 16:03