Ракета Storm Shadow. Джерело: mil.in.ua

Британія не дала згоди на використання своїх ракет для ударів по Курській області, — ЗМІ

Влада Великої Британії відмовила Україні в застосуванні ракет Storm Shadow для ударів по Курській області. Попри повторні прохання президента Володимира Зеленського зняти обмеження, позиція британського уряду залишається незмінною.

Про це повідомило видання The Telegraph. Джерело в уряді Великої Британії запевнило журналістів, що "жодних змін не відбулося".

Медійники зазначили, що ракети Storm Shadow з дальністю дії близько 250 кілометрів могли би дозволити українській армії атакувати аеродроми та логістичні центри, які Росія використовує для зміцнення своїх позицій у Курській області. Однак Лондон продовжує відмовляти Києву в дозволі на їх використання.

Минулого місяця під час візиту до Великої Британії Зеленський лобіював сера Кіра Стармера, щоби той підтримав зняття обмежень.

Колишній командир британських танкових військ Гаміш де Бреттон-Гордон зазначив, що Storm Shadow здатні вразити "залізничні вузли та ключові дороги, що ведуть до Курська, а також будь-які аеродроми в радіусі 100 миль". Він також додав, що дозвіл на використання цих ракет показав би рішучість Заходу в підтримці України.

Однак позиція щодо використання ракет залежить не тільки від Великої Британії, оскільки Storm Shadow виробляються спільно з Францією. Таким чином Париж теж має право голосу щодо умов їх застосування.

Крім того, Україна звернулася до США з проханням дозволити використання ракет дальнього радіуса дії Atacms для наступу на Курську область, але поки що отримала відмову.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 09:28