Юрко Яковенко. Джерело: Facebook

Багато росіян здалися в полон: український військовий розповів про операцію ЗСУ в Курській області (відео)

Українські військові просуваються в глибину Росії та розширюють там свою присутність. Операція Збройних сил України застала російських військових зненацька.

Про це розповів у коментарі "Еспресо.Захід" Юрко Яковенко, який воює в складі батальйону "Нахтігаль", що входить до 14 полку безпілотних авіаційних комплексів.

Учора мережу облетіло відео, де бабусі в Курській області розмовляють з військовими українською мовою.

Автор відео — воїн батальйону "Нахтігаль" Юрко Яковенко. Він бере участь в операції ЗСУ у Курській області.

"Ця операція стала несподіванкою для всіх. ЗСУ застали росіян зненацька. Військове керівництво Росії явно довго приходило до тями, і тепер їхні збройні сили намагаються чинити опір, а точніше — "гасити пожежі", — зазначив він.

Він додав, що з нашого боку все ретельно сплановано й організовано. Це дає свої плоди — українська армія просувається вглиб території Росії та розширює свою присутність. Крім того, є дуже багато полонених росіян.

Військовий зі Львова зауважив, що місцеві реагували по-різному на прихід українського війська.

"Перші, з ким довелося поговорити з  цивільного населення, — ось ці дві бабусі, які розмовляли з нами українською мовою. А так, в основному всі сидять по хатах і ховаються. Напевно, чекають на нову владу. Чи хоча б якусь владу. Бо росіяни без влади абсолютно безпорадні", — наголосив воїн.

Юрко Яковенко наголосив, що такі успіхи та просування у Курській області відбуваються завдяки штурмовим підрозділам. А він служить в підрозділі підтримки.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 09:06