Фото з відкритих джерел

У Росії хочуть повалити режим Путіна, цьому сприяє Пригожин, — британська розвідка

У Росії з боку опозиційних сил пролунали заклики обрати нового президента у 2024 році. Це пояснюють тим, що РФ потрібно відновити нормальні відносини з Європою

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У розвідувальному огляді розвідники зазначили, що 27 травня 2023 року із таким закликом виступив російський опозиційний політик Борис Надєждін на російському телеканалі НТВ.

Відзначається, що Надєждін був гучним критиком війни з моменту повномасштабного вторгнення РФ, але це, найімовірніше, перший заклик до заміни Путіна на російському державному телебаченні з початку війни.

"За останні 15 місяців Росія ввела обмеження свободи слова, яких не було з радянських часів. Проте існує реалістична ймовірність того, що нещодавня жорстока риторика націоналістичних діячів, таких як власник групи "Вагнера" Євген Пригожин, надихає опозиціонерів кидати виклик табуйованим темам", — вважають розвідники.

Британська розвідка 1 червня
Фото: 
Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, у минулому огляді британські розвідники заявляли, що від початку травня 2023 року Росія стала менш зосередженою на власних військових цілях. РФ все більше поступається ініціативою у війні та реагує на дії України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.06.2023 11:11