Фото: Оперативне командування "Північ"

Росія втрачає ініціативу на фронті, — британська розвідка

Від початку травня 2023 року Росія стала менш зосередженою на власних військових цілях. РФ все більше поступається ініціативою у війні та реагує на дії України.

Про це йдеться в щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Як відзначили британські розвідники, протягом травня Росія 20 ночей завдавала односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами та крилатими ракетами глибоко в Україні. При цьому Росія не досягла значних успіхів у своїх ймовірних цілях нейтралізації вдосконаленої української протиповітряної оборони й знищення українських сил ППО.

Зазначається, що військове керівництво РФ передислокувало сили безпеки всередині країни, аби реагувати на напади партизанів на заході Росії.

"В оперативному плані російські командири, ймовірно, намагаються створити резервні сили та розмістити їх там, де на їхню думку відбудеться українська контратака. Однак це завдання ускладнює необхідність заповнювати прогалини на лінії фронту навколо Бахмута", — йдеться в розвідувальному огляді.

Британська розвідка 31 травня 2023
Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що режим російського диктатора Володимира Путіна різко збільшив бюджет Міністерства оборони. Військові витрати Росії у 2022 році збільшилися на $86,4 млрд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 10:20