Фото: росЗМІ

Росія різко збільшила витрати на війну: британська розвідка пояснила нюанси

Режим російського диктатора Володимира Путіна різко збільшив бюджет Міністерства оборони. Військові витрати Росії у 2022 році збільшилися на $86,4 млрд.

Про це пише британська розвідка у Twitter. 

Стокгольмський інститут дослідження проблем миру 25 травня повідомив, зазначає британська розвідка, що військові витрати Росії зросли на 9,2% у 2022 році до $86,4 млрд. Це складає 4,1% валового внутрішнього продукту РФ. Британські аналітики заначили, що реальні військові витрати Росії є невизначеними через збільшення використання секретних статей бюджету, особливо з лютого 2022 року.

"РФ лише нещодавно відновила публікацію розбивки основних видатків після призупинення цього в травні 2022 року. Майже напевно, що військові витрати залишаються високими, і це створює тиск на фінанси російського уряду", — дійшли висновку в розвідці Британії.

Звіт британської розвідки 30 травня

Інфографіка: Twitter Міноборони Британії

Нагадаємо, члени Палати представників США надіслали листа президенту Джо Байдену. Вони закликали передати заморожені активи російського Центробанку на військову та гуманітарну допомогу Україні.

Відомо, що Україна працює над залученням заморожених російських активів, які охоплюють від 300 мільярдів доларів до 500 мільярдів доларів. Уряд веде переговори з партнерами щодо юридичного обґрунтування та практичного залучення коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 09:45