Фото: Міноборони РФ

У Росії затримали заступника Герасимова

У Росії затримали очільника Головного управління зв'язку генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна. Посадовець також є заступником начальника Генерального штабу країни-агресора Валерія Герасимова.

Як повідомляє російське видання "Коммерсантъ", російські слідчі провели обшук у генерала у межах кримінальної справи про ймовірні махінації.

"За результатами слідчих дій Вадима Шамаріна доставили на допит до Головного військового слідчого управління Слідчого комітету РФ. Справа розглядається у 235 гарнізонному військовому суді", — йдеться у повідомленні. 

За даними пропагандистського ЗМІ "РИА Новости", Шамаріна заарештували у справі про отримання особливо великого хабаря.

Раніше, а саме 12 травня, російський диктатор Володимир Путін запропонував змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. Його наступником став перший заступник голови уряду Російської Федерації Андрій Бєлоусов. Варто зауважити, що Сергій Шойгу із 2012 року очолює оборонне відомство РФ.

За інформацією російських видань, до Ради Федерації надійшли запропоновані Путіним кандидатури на посади керівників низки федеральних міністерств і відомств. Зокрема, кремлівський лідер ініціював призначити Бєлоусова Андрія новим міністром оборони. Водночас Путін вже призначив Шойгу секретарем Радбезу РФ, а попереднього секретаря Радбезу Миколу Патрушева звільнив "у зв'язку з переходом на іншу роботу". До того ж, як повідомили в Кремлі, Патрушев залишиться в керівництві РФ, але його нова посада стане відмовою протягом кількох днів.

Нагадаємо, 13 травня аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що призначення Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони Росії є важливою подією в зусиллях Володимира Путіна щодо створення повних економічних умов для затяжної війни. В ISW посилаються на слова відомого мілблогера, відзначеного кремлівськими нагородами, що нова роль Бєлоусова "означає початок масштабної перевірки та реструктуризації всіх фінансових моделей" у російському міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.05.2024 10:59