Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

"Брязкання ядеркою": в ISW пояснили, яку мету переслідує Росія під час військових навчань

Росія знову хоче налякати політиків західних країн і змусити їх добровільно вдатися до вигідних агресору дій. У Кремлі сподіваються, що для цього допоможуть військові навчання із застосуванням ядерної зброї.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Вони зазначили, що Кремль продовжує "брязкати" ядерною зброєю в межах кампанії рефлексивного контролю для впливу на західних політиків, що ухвалюють рішення. Про це свідчать навчання Південного військового округу з використанням ядерної зброї, що почалися напередодні.

Один із прокремлівських блогерів прямо пов'язав навчання зі спробами вплинути на ухвалення рішень на Заході — зокрема, з нещодавніми дискусіями щодо обмежень на використання Україною західних озброєнь для ураження військових цілей на території Росії.

Це підтверджує оцінку ISW, що російські випробування тактичної ядерної зброї є частиною кампанії Кремля з рефлексивного контролю. Агресор часто використовує ядерне брязкання шаблями, щоби вплинути на тих, хто приймає рішення на Заході, і схилити їх до "капітуляції".

"Рефлексивний контроль є ключовим елементом російського інструментарію гібридної війни — це тактика, що спирається на формування супротивника за допомогою цілеспрямованої риторики та інформаційних операцій таким чином, щоб він добровільно вдався до вигідних Росії дій", — йдеться у звіті аналітиків.

В Інституті вивчення війни зазначили, що політика США та Заходу, яка обмежує здатність Збройних сил України атакувати військові цілі в Росії, серйозно підриває здатність України захистити себе від нинішніх російських наступальних операцій на півночі Харківської області або в будь-якій зоні вздовж міжнародного кордону, де російські війська можуть вирішити провести наступальні операції в майбутньому.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 07:19