Джо Байден. Фото: соцмережа Х

У США Палата представників оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки: Байден різко відреагував

Палата представників США проголосувала за імпічмент міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса, якого звинувачують у "навмисній і систематичній відмові" забезпечити дотримання імміграційного законодавства та "зловживанні суспільною довірою". Президент США Джозеф Байден розкритикував дії республіканців та назвав неконституційним звільнення Майоркаса. На думку президента, міністр став мішенню дрібних політичних ігор. 

Про це йдеться у заяві Байдена, розміщеній на сайті Білого дому.

Президент США зауважив, що міністр внутрішньої безпеки Майоркас є кубинським іммігрантом, який приїхав до Америки з родиною як політичний біженець. Байден наголосив, що понад два десятиліття Майоркас чесно служить Америці, маючи відзнаки в правоохоронних органах і на державній службі.  

"З моменту свого перебування в Міністерстві юстиції як прокурор США до служби як заступник міністра, а тепер і міністра внутрішньої безпеки, він сумлінно підтримував верховенство закону і продемонстрував глибоку відданість цінностям, які роблять нашу країну великою",  написав Байден.

За словами американського президента, імпічмент вже одного разу провалився під час двопартійного голосування. На даний час, на думку Байдена, відмова від реальних рішень заради політичної гри - це не те, чого американський народ очікує від своїх лідерів.

"Замість того, щоб влаштовувати подібні політичні трюки, республіканці, які справді стурбовані станом кордону, повинні вимагати від Конгресу виділення більшої кількості прикордонних ресурсів та посилення прикордонної безпеки", наголосив Байден.

Додамо, що це була друга спроба оголосити імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу. Республіканці стверджують, що Майоркас скоїв серйозні злочини та проступки через те, як він керував південним кордоном США, хоча кілька конституційних експертів заявили, що докази не значні.

Сам Майоркас заявив, що не несе відповідальності за ситуацію на кордоні, покладаючи провину за неї на непрацюючу імміграційну систему США, яку Конгрес не може виправити.

Нагадаємо, наприкінці грудня тисячі мігрантів йшли пішки з південної частини Мексики. В такий спосіб вони намагалися досягти кордону зі Сполученими Штатами Америки. За попередніми підрахунками, до походу мігрантів могли приєднатися близько семи тисяч осіб, переважно з південної та центральної частини Америки, зокрема, тисячі дітей.

Президент США Джо Байден і його мексиканський колега Андрес Мануель Лопес Обрадор поділяли стурбованість з приводу різкого збільшення кількості мігрантів, які перетинають їхній спільний кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 14.02.2024 10:29