Фото: соцмережа Х (Twitter) Джо Байдена

Байден закликав Конгрес США негайно схвалити пакет з допомогою Україні

Президент Сполучених Штатів Джо Байден закликав Палату представників Конгресу негайно підтримати законопроект про виділення фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він наголосив, що "чекати більше не можна".

Про це йдеться в його заяві, яку опублікували на офіційному сайті Білого дому.

"Я вітаю двопартійну коаліцію сенаторів, які об'єдналися, щоб просунути цю угоду, і закликаю Палату представників якнайшвидше приступити до її ухвалення. Ми не можемо дозволити собі більше чекати. Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Ми вже бачимо повідомлення про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси на передовій, оскільки російські війська продовжують атакувати, а Путін продовжує мріяти підкорити український народ", — наголосив він.

Байден підкреслив, що якщо Захід "не буде протистояти тиранам, які прагнуть завоювати або розділити території своїх сусідів, наслідки для національної безпеки Америки будуть значними".

"Наші союзники та супротивники візьмуть це до уваги. Палаті представників настав час вжити заходів і негайно надіслати цей двопартійний закон мені на стіл, щоб я міг підписати його як закон", — додав президент США.

Зазначимо, 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів. Тепер рішення за палатою представників. 

Дана ініціатива передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, 14 мільярдів доларів — Ізраїлю, 9,15 мільярда — на гуманітарні потреби Сектору Гази, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 мільярда доларів — підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.

Нагадаємо, спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон нещодавно розкритикував дану ініціативу і заявив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

Водночас 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 19:05