Брифінг американської делегації в Києві. Джерело: "Радіо Свобода"

Допомога США вирішальна для України: американська делегація запевнила, що Київ отримає фінансування

У Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на заяву голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканця Майка Тернера під час брифінгу в Києві. Він очолював двопартійну делегацію Конгресу США в Україні.

Майк Тернер запевнив, що США повністю підтримують єдність України, а конгресмени старанно працюють у Палаті представників і в Сенаті, щоби забезпечити фінансування, необхідне Україні 2024 року для захисту від російської агресії.

Він також зазначив, що Сенат зараз вживає заходів, щоби розпочати просувати інший законодавчий акт, який, як сподівається Тернер, "зможе розвʼязати цю проблему".

"США повністю підтримують це фінансування, і як законодавці, ми теж підтримуємо та віримо, що є переважна підтримка в Палаті представників і Сенаті, і це буде зроблено", — сказав Майк Тернер.

Конгресмен Френч Гілл додав, що як обрані представники в Палаті представників і Сенаті, так і американський народ розуміють вирішальний характер американської військової підтримки та бюджетної підтримки країни України.

На важливості схвалення фінансування допомоги Україні наголосила і посолка США в Києві Бріджит Брінк. За її словами, делегація Конгресу США приїхала до України в дуже критичний час.

"У Конгресі відбуваються дуже важливі дебати щодо військової допомоги та допомоги Україні в цілому. І ця делегація тепер мала нагоду з перших уст переконатися, наскільки значущою та важливою є ця допомога. З моєї точки зору, не можна втрачати часу, не можна втрачати жодної секунди. Наша допомога зараз потрібна Україні. І я особисто дуже вдячна за підтримку цим, а також багатьом іншим членам Конгресу", — сказала Брінк.

Нагадаємо, що до України 9 лютого прибула група членів Конгресу США — про це заявила посол у Києві Бріджит Брінк. Дипломатка додала, що до складу делегації на чолі з республіканцем Майком Тернером увійшли члени Палати представників: республіканці Френч Гілл і Зак Нанн та демократи Джейсон Кроу й Абіґейл Спанберґер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 19:58