Скріншот сторінки Х Бріджит Брінк

До Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США

У п'ятницю, 9 лютого, до Києва прибула двопартійна делегація Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з головою комітету з розвідки Майком Тернером. 

Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Рада привітати в Києві двопартійну делегацію Конгресу США на чолі з головою комітету з розвідки Майком Тернером, до складу якої входять Френч Хілл, Джейсон Кроу, Ебігейл Спанбергер і Зак Нанн", — написала вона у соцмережі Х.

Деталі візиту делегації наразі невідомі. 

Скріншот сторінки Х Бріджит Брінк

Скріншот сторінки Х Бріджит Брінк

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Згодом президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Вже 8 лютого Верхня палата американського Конгресу ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроекту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Ініціатива набрала потрібні 60 голосів сенаторів. Це дозволило відкрити дебати щодо законопроекту, тобто голосування не було фінальним. Після Сенату документ перейде до голосування у Палаті представників, але немає впевненості, коли спікер Майк Джонсон проведе голосування і чи взагалі зробить це.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 16:30