Зустріч української делегації з американськими конгресменами. Джерело: president.gov.ua

Українська делегація у складі Єрмака, Стефанчука й Умєрова зустрілася з конгресменами США: деталі перемовин

У середу, 6 грудня, з візитом у Сполучених Штатах Америки перебуває офіційна українська делегація. До неї входять керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, головою Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони України Рустем Умєров.

Про це повідомив Офіс президента України.

Вони зустрілися з головою Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майклом Макколом, головою Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу Майком Тернером і головою Комітету зі збройних сил Палати представників Майком Роджерсом.

Представники української делегації відзначили лідерство США в посиленні спроможностей України, що надихає партнерів з інших держав, зокрема й членів Європейського Союзу.

"Цінуємо, що обидві партії США — Республіканська та Демократична — єдині в підтримці України. Двопартійна підтримка — наша основна цінність, і ми розраховуємо на її збереження", — сказав керівник Офісу президента.

Під час зустрічі Руслан Стефанчук і Андрій Єрмак наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду в Конгресі бюджетного запиту про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 мільярд доларів, який є життєво необхідним для продовження звільнення наших земель від російських загарбників.

Сторони також обговорили нагальні оборонні потреби України, зокрема в посиленні протиповітряної оборони, збільшенні постачання далекобійних ракет, артилерійських снарядів, танків і бронетехніки, а також у передачі Україні літаків F-16.

Нагадаємо, що Мітч Макконнелл, який є лідером республіканців у Сенаті США, виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю. Він невдоволений відсутністю жодних положень про мексиканський кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 11:08