Фото: president.gov.ua

"Це був перший крок": Зеленський пояснив, коли Україна може отримати допомогу від США

Президент Володимир Зеленський відреагував на ухвалення Сенатом Сполучених Штатів Америки законопроекту про надання фінансової допомоги Україні, але підкреслив, що ця процедура не є завершеною. Він наголосив, що тепер очікує позитивного рішення від Палати представників.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram президента України.

"Є позитив зі Сполучених Штатів: щойно Сенат проголосував за продовження підтримки нашої країни, наших воїнів. Рішення, заради якого ми дуже багато працювали. Рішення, якого очікували не лише ми, а й багато інших народів, зокрема у Європі. Світ, який чекає, що американське лідерство й надалі буде твердим і допомагатиме захищати життя та берегти свободу. Це дійсно додає впевненості та мотивації", — заявив глава держави.
 
Також Зеленський підкреслив, що це був перший крок, далі — Палата представників, голосування конгресменів там. 

"Очікуємо позитивного рішення. Сподіваємося на принципову підтримку. Дякую кожному, хто допомагає! Дякую всім, хто цінує життя та свободу так само як українці!" — додав президент.

Зазначимо, 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів. Тепер рішення за палатою представників. 

Дана ініціатива передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, 14 мільярдів доларів — Ізраїлю, 9,15 мільярда — на гуманітарні потреби Сектору Гази, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 мільярда доларів — підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.

Нагадаємо, спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон нещодавно розкритикував дану ініціативу і заявив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

Водночас 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 15:45