Фото: Офіс президента

Зеленський відреагував на ухвалення законопроекту із допомогою Україні в Сенаті

Президент Володимир Зеленський відреагував на ухвалення Сенатом Сполучених Штатів Америки законопроекту про надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

На своїй сторінці у соцмережі X український гарант подякував всім сенаторам, які підтримали продовження допомоги Україні. Окремі слова вдячності Зеленський адресував Чаку Шумеру та Мітчу Макконнеллу. 

"Нам в Україні подальша допомога США дає змогу рятувати людські життя від російського терору. Це означає, що життя в наших містах триватиме й переможе війну", — наголосив Зеленський.

Також очільник держави додав, що "американська допомога наближає справедливий мир в Україні та відновлює глобальну стабільність, що сприятиме більшій безпеці та процвітанню для всіх американців і всього вільного світу".

Реакція Зеленського на ухвалення законопроєкту із допомогою Україні в Сенаті

Скріншот зі сторінки Володимира Зеленського у соцмережі X

Зазначимо, 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав пакет, який передбачає нове фінансування допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів. Тепер рішення за палатою представників. 

Дана ініціатива передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні, 14 мільярдів доларів — Ізраїлю, 9,15 мільярда — на гуманітарні потреби Сектору Гази, Західного берега річки Йордан та України, та 4,83 мільярда доларів — підтримки партнерів в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи Тайвань.

Нагадаємо, спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон нещодавно розкритикував дану ініціативу і заявив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

Водночас 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 14:20