Зустріч Зеленського з двопартійною американською делегацією. Джерело: president.gov.ua

"Ми не можемо зупинятися": Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією зі США

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з головою Постійного комітету Палати представників з питань розвідки Майком Тернером, а також конгресменами Джейсоном Кроу, Френчем Гіллом, Заком Нанном та Ебігейл Спенбергер у межах їхнього візиту в Україну.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

Український президент наголосив на важливості візиту конгресменів до України в час, коли Росія продовжує терор проти мирних міст і цивільної інфраструктури, завдаючи масованих ударів ракетами та іранськими дронами.

"Цей візит свідчить про потужну двопалатну та двопартійну підтримку України, підтверджує, що США є стратегічним партнером, який допомагає нам ефективно протистояти агресору. Ваш приїзд важливий для підняття бойового духу нашого народу, особливо для тих героїв, які зараз б’ються на передовій", — зазначив Володимир Зеленський.

Президент висловив вдячність Конгресу, обидвом партіям — Демократичній та Республіканській, Президенту США та американському народу за надання Україні оборонної, фінансової та гуманітарної допомоги. Володимир Зеленський окремо відзначив вагому лідерську роль Конгресу в підтримці України з перших днів широкомасштабного вторгнення, наголосив на критичній важливості ухвалення Конгресом пакета допомоги Україні.

"Ми не можемо зупинятися в нашій боротьбі з агресором. Щоби ця боротьба була ефективною, нам потрібна підтримка союзників, насамперед США. Переконаний, що рішення про виділення необхідної допомоги Україні буде обов’язково ухвалене Конгресом. Це зміцнить нашу економіку та Збройні сили", — додав він.

Під час зустрічі Володимир Зеленський докладно поінформував конгресменів про ситуацію на передовій і першочергові потреби Сил оборони України. При цьому він закликав і далі нарощувати військову допомогу задля досягнення стратегічних цілей на фронті.

Президент також зазначив, що пріоритетом залишається отримання додаткових систем ППО для ефективного захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури. Важливим є й розвиток двосторонньої співпраці щодо локалізації спільного виробництва в Україні сучасних дронів і засобів радіоелектронної боротьби.

Відбувся змістовний обмін думками стосовно подальшого посилення санкційного тиску на країну-агресора, а також формування Конгресом правової рамки для використання заморожених російських активів для відбудови України.

Нагадаємо, раніше під час брифінгу голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер заявив, що в Палаті представників і Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 20:55