Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Спікер Палати представників США розкритикував законопроект про допомогу Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон розкритикував законопроект про надання фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню перед фінальним голосуванням.

На своїй сторінці у соцмережі X Джонсон заявив, що дана ініціатива може провалитися у Палаті представників. До того ж Джонсон вважає, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроекту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

"Палата представників десять місяців тому діяла, щоб допомогти ввести трансформаційні зміни у політиці, ухваливши Закон про захист наших кордонів, з того часу Сенат не зміг зробити необхідне. Минулого тижня Сенат вчинив правильно, відхиливши пакет по Україні, Тайваню, Газі, Ізраїлю та імміграції через недостатність прикордонних положень, і мав повернутися до розробки поточного законопроекту, щоб включити до нього реальні положення щодо безпеки кордонів, які справді допоможуть покласти край катастрофі", — заявив Джонсон.

Посадовець додав, що поточний законопроект Сенату "нічого не говорить про найбільш насущне питання" — захист кордонів США. Відтак, тепер над питанням про кордон працюватиме Палата представників.

"Не отримавши від Сенату жодних змін у прикордонній політиці, Палата представників буде змушена продовжувати працювати над цими важливими питаннями на свій розсуд", — наголосив Джонсон.

Нагадаємо, 9 лютого голова Постійного спеціального комітету Палати представників США з розвідки, республіканець Майк Тернер під час брифінгу в Києві заявив, що в Палаті представників та Сенаті американського Конгресу є переважна підтримка схвалення допомоги України. Як народні обранці, так і американські люди розуміють вирішальний характер американської військової підтримки для України.

11 лютого, американський Сенат розглянув правки до законопроекту про допомогу Україні й Ізраїлю. Після цього там провели процедурне голосування, щоби перейти до фінального розгляду питання. 

Водночас 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки проголосував за завершення дебатів щодо тексту законопроекту HR 815, до якого входить фінансова підтримка України, Ізраїлю та інших оборонних пріоритетів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 12:34