Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Законопроект про допомогу Україні: Сенат США проголосував за початок обговорення

У суботу, 10 лютого, Сенат конгресу США підтримав на голосуванні ініціативу розпочати дебати щодо законопроекту, що передбачає виділення близько 95 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За даними джерела, ініціативу підтримали 64 законодавці, 19 висловилися проти, а ще 17 сенаторів участі в голосуванні не брали. Аби рішення вважалося схваленим, за процедурою, необхідна підтримка щонайменше 60 сенаторів.

Після схвалення законопроекту процес його розгляду й ухвалення в Сенаті перейшов у наступну фазу: тепер законодавці можуть пропонувати поправки та обговорювати їх. У цьому контексті лідер демократичної більшості Чак Шумер закликав представників Республіканської партії продемонструвати конструктивний підхід у подальшому процесі.

"Я маю сподівання, що наші колеги-республіканці зможуть працювати з нами, щоб досягти згоди стосовно поправок, аби ми могли швидше просувати цей законопроект", — сказав Шумер.

Політик також додав, що демократи готові розглядати "слушні й виправдані поправки" та додав, що робота Сенату триватиме, допоки не буде зроблено все.

Очікується, що сенатори працюватимуть над законопроектом упродовж вихідних.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 07:41