Фото ілюстративне. Джерело: nournews.ir

У США прокоментували ракетні удари між Ізраїлем і "Хезболлою"

Білий дім офіційно відреагував на обмін ракетними ударами між Ізраїлем і ліванським угрупуванням "Хезболла". Чергова ескалація напруги на Близькому Сході відбулася в неділю, 25 серпня, зранку.

Відповідну заяву зробив офіційний представник Ради національної безпеки в Білому домі Шон Саветт. Його слова цитує агенція Reuters.

Він зазначив, що ескалація конфлікту між Ізраїлем і "Хезболлою" викликала побоювання з приводу ширшого регіонального конфлікту, до якого можуть залучити як США, так й Іран.

За його словами, президент Джо Байден уважно стежить за розвитком подій.

"За його вказівкою американські високопосадовці постійно спілкуються зі своїми ізраїльськими колегами. Ми продовжуватимемо підтримувати право Ізраїлю на самооборону та працюватимемо над стабільністю в регіоні", — зауважив Саветт.

Як відомо, близько 100 ізраїльських літаків завдали ударів по більш ніж 40 пускових установках "Хезболли" на півдні Лівану, тоді як "Хезболла" заявила, що запустила безпілотники та понад 320 ракет "Катюша" в напрямку Ізраїлю та вразила 11 військових цілей.

Як зазначили представники угруповання, цей обстріл завершив "першу фазу" її відповіді на вбивство Ізраїлем минулого місяця їхнього командира Фуада Шукра, але повна відповідь займе "деякий час".

Раніше з’явилася інформація, що голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун розпочав неоголошений візит на Близький Схід, щоб обговорити шляхи уникнення нової ескалації на тлі ризику атаки Ірану на Ізраїль.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що угода щодо припинення вогню в Секторі Гази та звільнення заручників зазнала краху. Водночас незабаром може статися масштабна ескалація конфлікту на Близькому Сході, яка пов'язана з відповіддю Ірану на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 11:13