Фото ілюстративне. Джерело: nournews.ir

Понад 300 ракет по Ізраїлю: "Хезболла" заявила про початок атаки

У неділю, 25 серпня, "Хезболла" запустила по Ізраїлю понад 300 ракет. За словами представників угруповання, це відповідь на вбивство їхнього командувача Фуада Шукра.

Про це повідомив The Times of Israel. Журналісти зазначили, що таким чином "Хезболла" розпочала відповідати на вбивство військового командира терористичного угрупування Фуада Шукра в результаті удару ЦАХАЛу минулого місяця.

У своїй заяві "Хезболла" стверджує, що вона запустила декілька ударних безпілотників на Ізраїль, націливши їх на військові об'єкти.

Своєю чергою, саудівське видання Al Arabiya спочатку повідомило, що з території Лівану по північному Ізраїлю також випущено понад 100 ракет.

В Ізраїлі поінформували, що запроваджують обмеження в цілях безпеки цивільного населення. Зокрема, навчальні заклади та робочі місця зможуть функціонувати, якщо поблизу є відповідне укриття, до якого можна вчасно дістатися. Вводяться обмеження на збори: до 30 осіб на відкритому просторі та 300 осіб у приміщенні. Пляжі також закриті поблизу кордону з Ліваном.

Пізніше з’явилися повідомлення, що терористичне угрупування "Хезболла" за останні декілька годин випустило понад 320 ракет по північному Ізраїлю, а також декілька безпілотників із вибухівкою. У своїй заяві "Хезболла" наголосила, що цілями обстрілу стали 11 військових баз на півночі Ізраїлю.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що угода щодо припинення вогню в Секторі Гази та звільнення заручників зазнала краху. Водночас незабаром може статися масштабна ескалація конфлікту на Близькому Сході, яка пов'язана з відповіддю Ірану на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2024 07:55