Винищувач F-35. Джерело: BBC

У США шукають літак-винищувач, який упав унаслідок "нещасного випадку"

Американські військові попросили допомоги в громадськості, щоби спробувати знайти один зі своїх винищувачів F-35 після того, як пілот катапультувався з літака.

Про це повідомила ВВС. Літак зник у неділю, 17 вересня, коли пролітав над штатом Південна Кароліна. Пілот, ім'я якого не називають, катапультувався та приземлився з парашутом. Він перебуває в лікарні у стабільному стані.

Наразі невідомо, що сталося. Офіційні особи заявили, що це "нещасний випадок". Влада зосередила пошуки F-35B Lightning II в районі двох озер на північ від міста Чарльстон. Виходячи з останнього відомого місцеперебування літака, пошуки проводять на озерах Моултрі та Маріон.

"Команди реагування на надзвичайні ситуації все ще намагаються визначити місцеперебування F-35", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що людей просять співпрацювати з військовими та цивільними органами влади, оскільки пошуки досі тривають. Морська піхота закликала усіх, хто володіє інформацією, яка може допомогти командам з пошуку, зв'язатися з її оперативним центром. Там заявили, що інформація про інцидент наразі "обмежена". Другий літак F-35, який летів у той самий час, щасливо повернувся на базу в Чарльстоні.

Нагадаємо, що російський винищувач Су-27 намагався збити літак-розвідник Військово-повітряних сил Великої Британії над Чорним морем 2022 року. Рашист випустив дві ракети, вважаючи, що в нього є дозвіл відкривати вогонь. Британський літак виконував завдання зі спостереження за Чорним морем. У ньому був екіпаж до 30 осіб. Його перехопили два російські Су-27.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.09.2023 14:44