У США учні вийшли на марш проти вільного обігу зброї

25 БЕРЕЗНЯ 2018 12:19

Сотні тисяч американців вийшли в суботу на вулиці міст країни з вимогою до Конгресу США посилити контроль над оборотом зброї. Наймасштабніший «Марш за наші життя» пройшов у Вашингтоні, передає TrueUA.

В акції взяли участь учні, їх батьки, викладачі та активісти різних громадських організацій. Ініціаторами проведення маршу стали школярі з Паркленд, де в лютому в одній зі шкіл колишній учень розстріляв дітей та викладачів з напівавтоматичного гвинтівки. Тоді загинули 17 людей, стільки ж отримали поранення.

«Вони вже в землі, на глибині в шість футів ... Шість хвилин і 20 секунд з гвинтівкою AR-15 ... Моя подруга Кармен більше ніколи не поскаржиться мені на свої заняття на фортепіано, Арон Фейст ніколи не подзвонить Кірі  «Міс Саншайн», Алекс Шактор ніколи більше не піде в школу зі своїм братом Райаном, Скотт Бігль ніколи більше не буде жартувати з Кемероном в таборі ...», - сказала Емма Гонсалес - учениця школи в Паркленд, де сталася трагедія.

«Конгрес, політики, ви - батьки! Тут плачуть ваші діти! Ми хочемо повертатися додому», - каже учениця Тайра Хеманс.

В суботу газета «Вашингтон пост» оприлюднила дані доповіді по інцидентах із стріляниною в американських школах. У ньому наголошується, що з квітня 1999 року по теперішній час близько 190 тисяч учнів зіткнулися з озброєним насильством під час занять.

Події, 25.03.2018 12:19