У США зафіксували перший випадок зараження «омікроном»

02 ГРУДНЯ 2021 11:15

Міністерство охорони здоров'я США в середу зареєструвало перший випадок захворювання на новий варіант коронавірусу, «омікрон» виявлено в штаті Каліфорнія, повідомляє телеканал CNBC з посиланням на центр профілактики та контролю захворювань.

Заражений, який повністю був вакцинований, недавно повернувся з півдня Африки, пояснив головний вірусолог США Ентоні Фаучі.

«Заражений перебуває на самоізоляції, а всі, хто близько контактував із ним, мають негативний тест... Добре, що у пацієнта легкі симптоми, його стан покращується», - зазначив він.

При цьому Фаучі заявив, що виявлення штаму «омікрон» у США є ще однією вказівкою на необхідність вакцинуватися та застосовувати додаткові «бус терні» дози вакцин. Він уточнив, що отримані раніше дані змушують припустити – «бустерна» доза повинна бути корисною як мінімум для запобігання тяжкому перебігу захворювання у пацієнта, який заразився штамом «омікрон».

Як повідомляється на сайті Інтерфакс, «Омікрон» було виявлено у листопаді на півдні Африки. Фахівці вважають, що він може нести загрозу, оскільки поширюється набагато швидше, ніж інші штами, які виявляли вчені за період пандемії, і містить велику кількість мутацій.

Світ, 02.12.2021 11:15