Фото: Pixabay

У світі виявили перший випадок смерті від нового штаму пташиного грипу

У світі зафіксовано перший летальний випадок від нового штаму пташиного грипу. Наразі ризик зараження цим вірусом для населення Землі є низьким.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, пише Reuters.

Зазначається, що у квітні в Мексиці померла людина з попередніми ускладненнями, яка заразилася пташиним грипом, проте джерело зараження вірусом залишається невідомим. 

"59-річний житель штату Мексика був госпіталізований в Мехіко і помер 24 квітня після того, як у нього підвищилася температура, з'явилася задишка, діарея, нудота і загальний дискомфорт", — йдеться у повідомленні.

У ВООЗ наголосили, що хоча джерело зараження вірусом у цьому випадку наразі невідоме віруси A(H5N2) були зареєстровані у домашньої птиці в Мексиці. Це перший лабораторно підтверджений випадок інфікування людини новим штамом вірусу у світі й перший випадок пташиного грипу H5 у людини в Мексиці. Зокрема, у відомстві запевняють, що цей випадок не пов'язаний зі спалахом пташиного грипу H5N1 у Сполучених Штатах. Там було інфіковано трьох людей, які працювали на молочній фермі.

Варто додати, що у померлого чоловіка не було жодних контактів з домашньою птицею або іншими тваринами, проте він мав кілька супутніх захворювань. Померлий до прояви гострих симптомів вірусу був прикутим до ліжка протягом трьох тижнів з інших причин. Як наголосили у Міністерстві охорони здоров'я Мексики, у людини була хронічна хвороба нирок і діабет другого типу.

"Це одразу ставить людину під загрозу важчого перебігу грипу, навіть сезонного", — зазначив експерт з грипу з Університету Джона Хопкінса Ендрю Пекош.

Нагадаємо, раніше ВООЗ закликала уряди країн враховувати гендерні аспекти при розробці своєї рекламної політики щодо алкоголю, попереджаючи, що промисловий маркетинг все більше націлений на жінок, які піддають більшому ризику своє здоров’я, ніж чоловіки. Зазначається, що вживання алкоголю є причиною більш ніж 200 захворювань і травм, включно з деякими видами раку, цирозом печінки та серцево-судинними захворюваннями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.06.2024 15:19