У Великобританії запрацювала найбільша плавуча вітроелектростанція

08 ВЕРЕСНЯ 2018 11:54

Данська компанія Ørsted запустила найбільшу в світі плавучу вітряну електростанцію. Розташована в 19 кілометрах від берегів Великобританії в Ірландському морі станція включає в себе 87 вітро-генераторів і має потужність в 659 мегават - досить для того, щоб забезпечити електроенергією майже 600 тисяч британських будинків. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Узбережжя і морські зони - одні з найбільш вдалих місць для будівництва електростанцій через досить частого виникнення повітряних потоків певної потужності. Перша в світі плавуча електростанція запрацювала в жовтні минулого року в 25 кілометрах від берегів Шотландії. Електростанція Hywind потужністю 30 мегават використовується для подачі енергії в місто Пітерхед.

Вітряні електростанції, розташовані на воді, також мають переваги в порівнянні з береговими: та ж Hywind в зимовий період показує коефіцієнт потужності в 65 відсотків, в той час як берегові «вітряки» - від 40 до 60. Нова електростанція Walney Extension може бути ще продуктивніше . Її потужність становить 659 мегават, для чого використовуються два типи вітро-генераторів: 40 Siemens Gamesa висотою 188 метрів (кожен дозволяє генерувати 7 мегават) і 47 генераторів MHI Vestas (195 метрів і 8 мегават кожен).

Станція розташована в 19 кілометрах від узбережжя Великобританії (територія графства Камбрія) в Ірландському морі: як повідомляють творці, загальна площа станції складає приблизно 20 тисяч футбольних полів (145 квадратних кілометрів). За підрахунками компанії, така електростанція дозволить забезпечити електроенергією майже 600 тисяч британських будинків.

Ще один спосіб ефективної видобутку енергії з вітру - літаючі вітро-генератори. У минулому році, наприклад, голландці зайнялися розробкою видобувних енергію безпілотників, а Google розробив вітро-генератор, виконаний у формі кордового планера.

Технології, 08.09.2018 11:54