У Венесуелі усунули з посади генпрокурора

06 СЕРПНЯ 2017 10:52

Конституційна асамблея Венесуели усунула з посади генеральну прокурорку країни Луїзу ОРТЕГУ. Задля тиску на Ніколаса МАДУРО країни Південної Америки призупинили на тривалий час членство Венесуели в організації Mercosur. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на EuroNews.

У Венесуелі нещодавно обрана конституційна асамблея проголосувала в суботу, 5 серпня, за усунення з посади генеральної прокурорки Луїзи ОРТЕГИ. Перед цим військові оточили будівлю генеральної прокуратури в Каракасі.

«Я відкидаю облогу генпрокуратури. Я засуджую цей акт свавілля», – написала Луїза ОРТЕГА в Twitter.

Замість неї посаду генерального прокурора обійняв Тарек вілліам СААБ, який займав пост омбудсмена країни і якого вважають близьким до президента Венесуели Ніколаса МАДУРО.

Як повідомлялося раніше, Луїза ОРТЕГА відкрила провадження проти виборчої колегії країни у зв'язку із підозрою в масових фальсифікаціях під час виборів до конституційної асамблеї, які проігнорувала опозиція.

Однак президент країни Ніколас МАДУРО відкинув звинувачення у фальсифікаціях, заявивши, що це "реакція міжнародних ворогів".

Міністри закордонних справ країн, що входять до Південноамериканського спільного ринку (Mercosur), ухвалили в суботу, 5 серпня, рішення про призупинення членства Венесуели в організації на тривалий час.

У грудні минулого року членство Венесуели було тимчасово призупинене через недотримання зобов'язань.

Сьогоднішнє ж рішення зумовлене порушенням демократичних норм у Венесуелі.

Mercosur - спільний ринок країн Південної Америки, до якого входять Аргентина, Уругвай, Парагвай, Бразилія і Венесуела, а асоційованими членами є інші держави континенту.

Організацію було утворено у 1991 році, Венесуела приєдналася до Mercosur в 2012 році.

Світ, 06.08.2017 10:52