У вестибюлі Нового болгарського університету відбулася виставка "Солідарність з Україною"

28 КВІТНЯ 2024 10:12

24 квітня у вестибюлі Нового болгарського університету відбулася виставка "Солідарність з Україною. Жах війни проти України у світлинах та дитячих малюнках".

Виставку презентував ректор НБУ проф. Пламен Дойнов, Посол України пані Олеся Ілащук та голова Софіївського безпекового форуму пан Йордан Божилов.

"Ми ніколи не повинні забувати, хто такий агресор, ніколи не забувати, на чиїй землі ведеться ця війна і знати, що українці борються за всіх нас. "Слава Україні!" — З цими словами підтримки ректор НБУ звернувся до проф. Полум'я Дуйн.

Фото з виставки показують руйнування цивільної інфраструктури — зруйновані будинки, бібліотеки та школи, а також бункери, повні дітей та жінок. Автор низки світлин — Олександр Барон, етнічний болгарин, етнофотограф, співзасновник та головний редактор антипропагандистського інформаційного проекту Бесарабски фронт 2.0.

Маленькі автори дитячих малюнків — учасники Міжнародного фестивалю мистецтв MALUY. UA. ВІЙНА. Організатор: @ADRUM — Association for the Development of International Relations.

"Українські діти не можуть безпечно навчатися у своїх школах. Багатьом з них доводиться навчатися в підземці. Підземні школи вже будують. Це одна велика трагедія. Маленькі українці замість того, щоб малювати сонце, радість, вони малюють війну", — зазначив голова Софіївського безпекового форуму пан Йордан Божилов.

"Щиро дякую за таку можливість показати виставку на стінах найсучаснішого навчального закладу Болгарії. За можливість розповісти про війну проти України у фото та дитячих малюнках. За можливість відчути, що Україна має друзів та союзників", — дякує Послу України Олеся Ілащук.

Захід організовано у співпраці з Софійським безпековим форумом, Спілкою офіцерів запасу Атлантики, Посольством України та США в Болгарії та за підтримки Нового болгарського університету. 

Сайт TrueUA є медіапартнером виставки МАЛЮЙ.UA.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 28.04.2024 10:12