У Єврокомісії заявили про кількість загиблих українських військових, але потім видалили твіт

30 ЛИСТОПАДА 2022 14:13

Сьогодні в українському інформаційному просторі активно обговорюється остання заява глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, в якій вона заявила, що Україна у війні, яку розпочала Росія, втратила вже 100 тисяч військових. Відеозвернення, де вона про це розповідає, було опубліковане в мікроблозі політикині у Twitter. Проте через кілька годин ролик відредагували та перезалили. 

Згодом директор з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант вже у себе в Twitter написала, що озвучені дані включають поранених та загиблих, пише TrueUA.

На заяву глави Єврокомісії відреагували й в Генштабі. Там зауважили, що не можуть підтвердити цих даних, позаяк "втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення". Про це виданню УП заявив керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник. 

"Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу, – додав Сеник. – Потрібно робити все для того, аби на лавці підсудних опинилися всі відповідальні за втрати цивільних і військових громадян України".

Своєю чергою прес-секретар президента Сергій Никифоров заявив, що достовірні втрати Збройних сил України можуть називати лише Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Він зазначив, що Зеленський оприлюднить офіційні дані, "коли настане слушний момент", оскільки це чутлива інформація.

Нагадаємо, за оцінкою президента Володимира Зеленського, Росія втратила на повномасштабній війні вдесятеро більше, ніж Україна.

Війна, 30.11.2022 14:13